ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Ο Δολοφόνος των Ζωδίων

Προβλέψεις:

Το νέο έτος θα φέρει αλλαγές και για τους δώδεκα του ζωδιακού, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, κάποιος λόγος ανησυχίας. Τα μεταβλητά ζώδια θα παραμείνουν μαγκωμένα στη θέση τους, όσο τα σταθερά θα τα κυνηγούν με μανία. Τα ζώδια του νερού θα στερέψουν, κι αυτά του αέρα θα βρεθούν σε πλήρη άπνοια. Κανείς δε θα μείνει αλώβητος, κι η πορεία του Ερμή και των υπόλοιπων πλανητών θα παραμείνει ανάδρομη – ίσως για πάντα. 

Ποιο είναι το μέλλον μας, αν υπάρχει; Σε πόσες αστρολογικές συντεταγμένες μπορεί να μεθερμηνευτεί και με πόσους περίεργους συνδυασμούς; Πρώτα απ’ όλα θα έπρεπε να ξέρουμε, έστω, μέσω ποιας διαδικασίας συντάσσεται η προσωπική μας ιστορία, κατά πόσο οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της είναι αστάθμητοι ή ευμετάβλητοι και, κυρίως, αν αυτή η ιστορία λέγεται κισμέτ ή ριζικό. Η τύχη, άλλωστε, έχει πάντα πολιτισμικό υπόβαθρο. Κάποιοι λαοί παραμένουν επίμονα θυμόσοφοι, αλλά άτυχοι.

Θα ήταν εύκολο να υπάρχει μια πρόβλεψη, μια στιβαρή προφητεία για να ακολουθήσουμε. Θα ήταν τότε όλα ασφαλή και τακτοποιημένα και τα ωροσκόπια θα παρουσιάζονταν σαν τις ειδήσεις ή τον καιρό. Κι όσο για μας, εμείς θα πράτταμε αναλόγως. Ο καθένας θα τραβούσε για το πεπρωμένο του, με κάποιες μικρές περιπτώσεις παρέκκλισης: γιατί είναι διαφορετικό να γεννιέσαι ιχθύς στα Σεπόλια κι άλλο ιχθύς με τριώροφο στα Μελίσσια. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, σε χαρακτηρίζει μια βαθιά κοινωνική ευαισθησία. 

Είναι διαφορετικό;

Πόσοι, άραγε, να έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με μένα στον πλανήτη; Θυμάμαι κάποιον να μου λέει πως είχε ένα φίλο ή έναν ξάδερφο που γεννήθηκε κι αυτός την ίδια ακριβώς μέρα, μόνο άλλη χρονιά. Αυτός ίσως να είναι σαββατογεννημένος και κάπως πιο τυχερός, ενώ εγώ γεννήθηκα Δευτέρα, με το βάρος μιας βδομάδας να ακολουθεί. 

Πώς να διαχειρίζονται τα διαπιστευμένα χαρακτηριστικά του ζωδίου τους όσοι έτυχε να γεννηθούν την ίδια μέρα με μένα; Και τι να λέει ο αστρολογικός τους χάρτης για το μέλλον; Θα βρουν κόσμο ν’ αγαπήσουν καρμικά ή θα ξεμείνουν να φλερτάρουν, μάταια, ζώδια εντελώς αταίριαστα μ’ εκείνους; Κι όταν κλείσουν τα τριάντα; Τι θα γίνει μετά; Θα βγει τότε ο ωροσκόπος τους στην επιφάνεια ή θα υπάρξουν άλλες όψεις που θα επηρεάσουν την μοίρα τους; Τι θα γίνουμε όλοι εμείς που έχουμε γεννηθεί την ίδια μέρα και ποιος μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα το βάρος της τύχης μας; 

Συμβουλή για τις μέρες που έρχονται:
Απαλλοτριώστε το μέλλον σας για να έχει άπλα να σας χωρέσει.

Αλλάξτε ζώδιο με συνοπτικές διαδικασίες. Σβήστε το γραφτό σας, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει γραφεί με ξένο γραφικό χαρακτήρα, πάνω σε δανεικά επιστολόχαρτα.

Τυχεροί αριθμοί:
13, 666, 7

Υ.Γ: Θερμή παράκληση: Μετατρέψτε τη Λίτσα από Πατέρα σε Εθνοπατέρα και τότε μπορεί να πάνε όλα λίγο καλύτερα.

Με αγάπη, 
ο Δολοφόνος των Ζωδίων

κείμενο του Γιώργη Χ.
artwork της mirtogi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *