ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

brief encounter

Το πρότζεκτ “brief encounter” ξεκίνησε τυχαία, με την αρχική ιδέα της «μετάφρασης» φράσεων σε εικόνες. Συγκεντρώνοντας φράσεις και καταλήγοντας στις πιο σημαντικές, δημιουργήσαμε εικόνες σύμφωνα με αυτές. Οι φράσεις που έχουμε συλλέξει αναφέρονται σε συγκεκριμένες στιγμές με συγκεκριμένους ανθρώπους. Έχουν αποτυπωθεί στον νου μας είτε θετικά είτε αρνητικά και δρουν ως συνεχείς υπενθυμίσεις αυτών των προσώπων και της επίδρασής τους σε εμάς.
 
Τα μέσα μας ήταν η αναλογική φωτογραφία και η ζωγραφική. Η παρουσίαση των σχεδίων και των φωτογραφιών έχει γίνει σε grid, όπου το κάθε έργο ξεχωριστά δίνει και παίρνει κάτι από το άλλο, πλέκοντας μία εικόνα από δύο διαφορετικές φωνές. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στα test prints, στα λάθη στο darkroom και σε ό,τι ήρθε ως αποτέλεσμα κακής εμφάνισης φιλμ, που είναι και η ατέλεια η οποία δίνει ένα πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα στην εικόνα.
 
Με τον ίδιο τρόπο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χειροπιαστές ‘’αποδείξεις’’ ότι, ακόμα και αν αυτές οι λέξεις και φράσεις δεν εννοήθηκαν, έχουν τουλάχιστον ειπωθεί. Αντίστοιχα, στα σχέδια επικρατεί και πάλι το στοιχείο του τυχαίου και του λάθους. Το κερί και το μελάνι, όντας και τα δύο αρκετά ανεξάρτητα υλικά, φτιάχνουν τα δικά τους αποτελέσματα. Στην ουσία, η μόνη ελεγχόμενη μεταβλητή του έργου μας είναι η δημιουργία συνδυασμών ανάμεσα στα δύο αυτά στοιχεία.
– Το μισώ αυτό το μέρος. 
– Θα ήθελα να μπορώ να είμαι κάποιος άλλος από τη μία μέρα στην άλλη.
 
– Φοβάμαι, δε φοβάσαι;
– εγώ πάντα.

– candidness.
– april 1st.

– Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
– we are so similar.

– δε θα το έλεγα αν δεν το εννοούσα.
– λέξεις.

– Είμαι κακός.
– remiss.

αναλογική φωτογραφία από την Μαριάννα
ζωγραφική/εικαστικά από την Ειρήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *