Ξενέρα ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Έβα, με β

Ζούσε στην Κυψέλη και κάθε φορά που πήγαινε στη λαϊκή αγορά άκουγε Keep Shelly In Athens. Την φόβιζαν οι μέλισσες και την έλεγαν Έβα. Είχε από καιρό επιλέξει να κάνει τράμπα το «υ» του ονόματος της με το «β». Βλέπεις, η Έβα είχε όνειρα.

Ήθελε να βρει έναν άνθρωπο να την αγαπάει για αυτό που πραγματικά είναι. Να μην φρικάρει με το γεγονός ότι δεν έβαζε ίδιες κάλτσες, καθώς και να σέβεται το ότι οι μελιτζάνες μπαίνουν πάααντα στο προτελευταίο ράφι του ψυγείου και μάλιστα ταξινομημένες ανά φθίνον μέγεθος. Να βρει ένα άτομο που να του ή της αρέσει ο Marilyn Manson και να φτιάχνουν μαζί γαρίδες σαγανάκι για να συνοδέψουν το χυμό ανανά τους τα θερινά βράδια. Ακόμα, να μπορούνε να τρώνε μαζί κρέπα με σοκολάτα και κασέρι.

Η Έβα, βλέπεις, μεγάλωσε με καλό ιρανικό σινεμά, με ρομάντζο και με πυροτεχνήματα για πρωινό. Δεν ζητούσε πολλά. Έψαχνε απεγνωσμένα να κερδίσει μία πρώτη θέση χωρίς να μοχθήσει για αυτό. Δεν ήταν αθλήτρια για να πρέπει να προπονείται κάθε μέρα με σκοπό το χρυσό μετάλλιο. Ήθελε να της έρθει ο έρωτας αβίαστα. Ήθελε για μία φορά στη ζωή της να είναι πρώτη. Όχι στη σειρά του σούπερ μάρκετ ή στη γραμμή για βρώμικο στο πανηγύρι. Ήθελε να βρει έναν άνθρωπο που να την κατατάξει πρώτη. Βαρέθηκε να είναι δεύτερη. Ή μάλλον κουράστηκε και ξενέρωσε. Ξενέρωνε…Κάθε μέρα και πιο πολύ.

Στη ζωή του Ιβάν ήταν δεύτερη. Την άφησε, γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί το ότι έχυνε κάθε φορά που της έλεγε ατάκες από τον Χάρι Πότερ. Εγώ θα το πω μαγεία! Η Ειρήνη επίσης την παράτησε με ένα postit, λέγοντας της ότι γνώρισε μία άλλη γυναίκα, η οποία ήταν φυσιολογική και δεν έβαζε κανέλα στο κοκκινιστό. Την ενοχλούσε η κανέλα και το πιπέρι στη χωριάτικη. Ποτέ τους δεν κατάφεραν να κάνουν, εν τέλει, ειρήνη μεταξύ τους.

Αυτό που την είχε πονέσει πιο πολύ, όμως, ήταν το ασημένιο μετάλλιο που της απονεμήθηκε από την Κάρα. Η Κάρα, ήταν καρα-μαλάκω! Της είπε το μόνο πράγμα που δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει η Έβα. «Με ενοχλεί όταν κλαις στις ταινίες. Νιώθω άσχημα μπροστά στον κόσμο και επίσης το La La Land δεν ήταν ωραία ταινία. Α, επίσης είμαι παντρεμένη και δεν θέλω να χαλάσω το γάμο μου».

Έτσι λοιπόν, μία μέρα η Έβα αποφάσισε να αλλάξει όλα της τα έγγραφα με στυλό και ανεξίτηλο μαρκαδόρο. ΕΒΑ ΚΑΧΛΑΡΗ! Το «β» συμβολίζει πως μέχρι στιγμής ήταν δεύτερη στη ζωή των ανθρώπων. Κανείς δεν την διεκδικούσε και δεν έδινε προσοχή σε αυτά που έλεγε. Εκείνη είχε ξενερώσει και ένιωθε σαν τρύπιος σάκος του box, σαν να «φεύγει» το ενδιαφέρον από μέσα της. Κουράστηκε, όπως ακριβώς κουράζονται οι κορίνες του bowling να πέφτουν και να ξανασηκώνονται.

Ο Ιβάν είναι νεκρός, τον σκότωσε χτυπώντας τον στο κεφάλι με τις βιντεοκασέτες του Χάρι Πότερ. Σύνολο 8 χτυπήματα, όσες και οι ταινίες. Η Ειρήνη πάλι πέθανε από ασφυξία, καθώς την έδεσε σε μία καρέκλα και την ανάγκασε να κάνει το Cinnamon Challenge, μέχρι να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Η Κάρα, ήταν αυτή που πέθανε πιο σινεματικά. Η Έβα την κλείδωσε αναίσθητη στο μπάνιο μαζί με πολλά πυροτεχνήματα. Όταν την βρήκαν οι αστυνομικοί, περιέγραψαν το σώμα της σαν ζωγραφιά του Dali. Λιωμένο και παραμορφωμένο σαν τα ρολόγια του αρτίστα.

Από εχθές η Έβα κρατείται στο τμήμα και δίνει καταθέσεις. Εξηγεί στον αξιωματικό ότι κουράστηκε να βγαίνει πρώτη επιλαχούσα στις ζωές όλων και υπόσχεται να τους δώσει πιο πολλές λεπτομέρειες για τους φόνους καθώς και πληροφορίες και για άλλα θύματα, εάν αλλάξουν νόμιμα το όνομα της από Εύα σε Έβα.

Έβα Κάχλαρη του Ιωάννη και της Ανδρομάχης

κείμενο του Aloha Moloha
artwork της Άντζελας Σαλίου 


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *