Ίλιγγος ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

σκηνοθετική οδηγία

Σου δίνω μία σκηνοθετική οδηγία, σου λέω να σταθείς εκεί στο ύψος σου κι εσύ την παραβιάζεις κι όλο πέφτεις ή κάνεις άτσαλες κινήσεις, καταλήγεις εκτός κάδρου.
Κάτι δεν λέω σωστά. Ασυμφωνίες.
Αν χρειαστεί να πέσω έξω κι εγώ τουλάχιστον να μου οριοθετήσεις πού.
Και τότε θα σου πω ευχαριστώ που με προσέχεις κι η κλωτσιά θα μοιάζει πια πιο λίγο με χαριστική βολή.
Για όλα υπάρχει πρόβλεψη.
Ξεκολλάω ένα λεπτό από τον χρόνο και το παίρνω. Το απομονώνω. Το συνδέω με ένα άλλο. Χιαστί. Στο πρώτο είσαι εσύ. Στο άλλο ακούμε έναν κρότο.
Δεν μου τελείωσαν ακόμα εκείνες οι προπέρσινες ζαλάδες που σ’ εντοπίζουνε στο κάδρο, σε ξεκολλάνε μια για πάντα, μοιάζει, με τόσο δα μικρούλη θάνατο, μοιάζει, με πρόβα τζενεράλε για το πιο κακό αστείο, μοιάζει, με χαριστική βολή, κι ευχαριστώ πολύ, γιατί ο φόβος μίας τέτοιας κάπως μου αξίζει.

Απλώνομαι σ’ αυτά τα χρόνια της ζωής μου, αποφάσισα, μονάχα σε συγκεκριμένες διαδρομές, αδιάφορη για ό,τι υπάρχει γύρω, εγώ θα μαθητεύσω εδώ, για παραέξω βάλτε άλλους. Σ’ αυτά τα μέρη και να ξεκολλήσω απ’ τα πλακάκια και να αρχίσω να περνάω τα φανάρια σ’ απαράδεκτη κατάσταση, σαν ελατήριο αν αρχίσω να κινούμαι πέρα δώθε, να είμαι τώρα εδώ και σ’ ένα δευτερόλεπτο εκεί χωρίς ν’ αναγνωρίζω, οι περαστικοί, είν’ άνθρωποι ή έπιπλα που αν θέλω θα μετακινήσω να χωρέσω να περάσω και να πάω να κάτσω κάπου αλλού. Να ηρεμήσω. Σ’ αυτά τα μέρη και να ξεκολλήσω από τον χρόνο και να ταιριάξω χιαστί ξανά μ’ όσα δεν πρέπει, θα έχω πάντοτε πληθώρα επιλογών σε τρόλεϊ, πάντοτε θα μπορώ να πάω σπίτι.
Αργότερα θα δώσω όλο το αίμα που έχω κι όλα τα φιλιά μου σε γνωστούς και φίλους και την κάνω.
Σου δίνω μία σκηνοθετική οδηγία, να μην κομπλάρεις με το παρελθόν στο μέλλον:
Μην βγεις μπροστά να μένεις ολοένα και πιο πίσω στην ανάμνηση ώσπου να φύγει ομαλά απ’ το πεδίο.
Εγώ σου δίνω το αίμα τα φιλιά, την οδηγία και θα την κάνω.

Εσύ μου δίνεις τη βολή.

Για όλα υπάρχει πρόβλεψη.
κείμενο της Σελέστ
φωτογραφίες της Σόφι

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *