Τελετουργία ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Πώς να καλέσεις ένα πνεύμα στο σαλόνι σου

Το μεταφυσικό στοιχείο, αγαπημένο τέκνο της ελληνικής ψευδοεπιστήμης, έχει κερδίσει με τα χρόνια μια επάξια θέση στην καρδιά του βλαχοπόπ φαντασιακού· και αυτό ένα ψάξιμο στη σκοτεινή μεριά του ελληνικού ίντερνετ το αποδεικνύει περίτρανα. Από τις χαρτορίχτρες που πλούτιζαν επί ΠΑΣΟΚ και τα κέντρα μεταφυσικών «ερευνών» στη Βικτώρια μέχρι τις σημερινές Ζαΐρες που εργάζονται μέσω messenger με πληρωμή PayPal –δεν κάνω πλάκα- και την ανάδειξη της Μάρας Μεϊμαρίδη (Οι Μάγισσες της Σμύρνης, 2002) σε συμβουλευτική τηλεπερσόνα, ο απελπισμένος, ο περίεργος ή απλά αυτός που θέλει να σπάσει πλάκα έβρισκε και βρίσκει διεξόδους. Στην περιήγηση μου βέβαια σε αυτή τη μεριά του ίντερνετ, εντόπισα μια σημαντική παράλειψη που με έκανε να αναρωτηθώ: όλοι ασχολούνται με τα γκομενικά και τους ζωντανούς, ένας δεν ενδιαφέρθηκε για τους νεκρούς; 

Ο πίνακας OUIJA (προφέρεται ουίτζι, ουίτζα κανείς δεν ξέρει και ειλικρινά χεστήκαμε Μπρέντα, είμαστε εδώ για τα γαμημένα πνεύματα) πρωτοξεκίνησε ως κάποιου είδους βαρετό επιτραπέζιο τον 19ο αιώνα που καμία σχέση δεν είχε με το να σπάσει το φράγμα ζωής-θανάτου. Αυτό μέχρι που κάποιος έξυπνος αποφάσισε να το πατεντάρει ως πνευματική δίοδο στον άλλο κόσμο και ακόμα και σήμερα πωλείται ως τέτοια από τη HASBRO, με την Καθολική Εκκλησία να προειδοποιεί εναντίον της χρήσης του– όλα κουλ, ο ορθόδοξος κλήρος είναι ακόμα απασχολημένος με το να κρεμάει αφίσες κατά των αμβλώσεων, οπότε δε θα σας πει κανείς τίποτα αν το επιχειρήσετε εδώ. 

Τι θα χρειαστείτε

  1. Πολύ αλκοόλ (προορίζεται για προσωπική κατανάλωση)
  2. Ποτήρια που θα χρησιμοποιήσετε για τα ποτά σας +1 που θα τοποθετήσετε στον πίνακα,
  3. Τον πίνακα OUIJA που θα βρείτε να εκτυπώσετε εδώ, μεταφρασμένο στα ελληνικά μόνο για εσάς. Εκτός αν θεωρείτε ότι το πνεύμα με το οποίο θα επιδιώξετε επικοινωνία σύχναζε στο MSN, οπότε μια απάντηση “RaWr xD eimai enteloc nekroc” σας καλύπτει, 
  4. Μια παρέα ατόμων που έχει παρακολουθήσει υπερβολικά πολλές ταινίες τρόμου μαζί σας κι άρα η όλη αυθυποβολή θα λειτουργήσει ιδανικά,
  5. 3,6,9, πολλαπλάσια του 3 τέλος πάντων, κόκκινα, μαύρα ή λευκά κεριά από κάποιο οικονομικό κατάστημα, σε περίπτωση που δεν έχετε 60 ευρώ να ξοδέψετε σε Yankee candles με άρωμα νυχτολούλουδο ή διαβολόχορτο,
  6. Κάποιου είδους μάντρα ή μυστηριακή φράση που θα επαναλαμβάνετε για να εγκαθιδρύσετε ή να διατηρήσετε τη σύνδεση με το απόκοσμο (αν ψάχνετε ένα καλόκεφο πνεύμα, οι editors προτείνουν τους στίχους από το Jambi της Βανδή ή κάτι από τη δισκογραφία του Σαρμπέλ που «αποπνέει κάτι το μυστικιστικό»· αν ψάχνετε δαίμονα, δοκιμάστε το Σάτανα των Dury Dava ή Σατανάς της Γειτονιάς των Κόρε. Ύδρο.) 

Τι να αποφύγετε

Μην επιχειρήσετε να παίξετε μόνοι σας, μην επιχειρήσετε να παίξετε σε νεκροταφεία. Μην επιχειρήσετε να παίξετε στην πλατεία Εξαρχείων, γιατί θα φάτε προσαγωγή και θα κατηγορηθείτε, πέρα από το ότι είστε αντιεξουσιαστές, ότι είστε και σατανιστές. Αν το ποτήρι συλλαβίζει Ζ-Α-Ζ-Α ή Π-Α-Ζ-Ο-Υ-Ζ-Ο-Υ ή Μ-Π-Ο-Γ-Δ-Α-Ν-Ο-Σ, μετακινείστε το στο εις στο επανιδείν και σταματήστε αμέσως. Μην χρησιμοποιήσετε τον πίνακα, για να συνομιλήσετε με πρόσωπο που σας γκοουστάρει, δεν θα πετύχει.  

Η διαδικασία

Αφού συγκεντρώσετε ευλαβικά ό,τι χρειάζεστε, ξεκινήστε να πίνετε. Όταν θεωρείτε ότι ήπιατε αρκετά, πιείτε λίγο ακόμα. Γύρω στα μεσάνυχτα, τοποθετήστε τον πίνακα στο πάτωμα. Σβήστε όλα τα φώτα και κατεβάστε όλα τα ρολά. Όπα, ανάψτε τα φώτα. Βρείτε αναπτήρα. Ανάψτε τα κεριά. Τώρα, σβήστε τα φώτα. Καθίστε γύρω από τον πίνακα σχηματίζοντας ένα τέλειο κύκλο.

Ορίστε έναν από εσάς ως τον ενδιάμεσο των κόσμων ζωντανών και νεκρών. Αυτός θα αναλάβει να κάνει τις ερωτήσεις και να διαβάζει φωναχτά τις απαντήσεις. Οι υπόλοιποι τουμπεκί. Τοποθετήστε το ποτήρι ανάποδα πάνω στο γράμμα Ο και ακουμπήστε όλοι απαλά –ΑΠΑΛΑ ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ- τον δείκτη του χεριού σας στο ποτήρι. Αρχίστε να φέρνετε δεξιόστροφους κύκλους το ποτήρι στον πίνακα, επαναλαμβάνοντας το μάντρα σας. Αφού το ποτήρι ολοκληρώσει τρεις κύκλους, αφήστε τον διερμηνέα να κάνει τη δουλειά του. Φροντίστε οι ερωτήσεις να είναι διατυπωμένες ευγενικά. 

Αν το ποτήρι τείνει προς την γωνία του πίνακα που απεικονίζει τον ήλιο, πρόκειται για ένα καλόβουλο και ευγενές πνεύμα. Αν τείνει προς την αντίθετη, ετοιμαστείτε να ζήσετε κάθε κινηματογραφικό κλισέ που έχετε δει σε ταινίες τρόμου τα τελευταία χρόνια. Δώστε χρόνο στο πνεύμα (ή στα δάχτυλα σας που ασυνείδητα ή επίτηδες σπρώχνουν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση) να απαντήσει και επαναλάβετε το μάντρα, κάθε φορά που η σύνδεση εξασθενεί. 

Αν η σύνδεση εξασθενίσει τόσο πολύ, θα είστε αρκετά κουρούμπελα που απλά θα καταλήξετε να τραγουδάτε Σαρμπέλ, μια χαρά είναι και αυτό. Αν πάλι νιώσετε ότι ταλαιπωρήσατε το πνεύμα σας αρκετά, ευχηθείτε καλή συνέχεια και μετακινήστε το ποτήρι στο εις το επανιδείν. Διπλώστε τον πίνακα και κρύψτε τον κάπου. Αγκαλιάστε το θάνατο ως το τέλος κάθε φυσικής διαδικασίας και συνεχίστε μεθυσμένοι το βράδυ σας με τους φίλους σας.

του Καραγιαννό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *