Τελετουργία ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Malleus Maleficarum

Οι πρώτες μάγισσες ήταν άνθρωποι που ασκούσαν μαγεία, χρησιμοποιώντας μαγικά ξόρκια και καλώντας πνεύματα για βοήθεια ή για να επιφέρουν αλλαγές. Οι περισσότερες μάγισσες θεωρούνταν ειδωλολάτρες που έκαναν το έργο του Διαβόλου. Πολλές, ωστόσο, ήταν απλώς φυσικοί θεραπευτές ή οι λεγόμενες «σοφές γυναίκες», των οποίων η επιλογή του επαγγέλματος ήταν παρεξηγημένη.

Η υστερία μαγισσών διαδραματίστηκε στην Ευρώπη στη διάρκεια της Αναγέννησης, όταν πολλές κατηγορούμενες μάγισσες ομολόγησαν, συχνά κάτω από βασανιστήρια, μια ποικιλία «διαβολικών» συμπεριφορών. Μέσα σε έναν αιώνα, τα κυνήγια μαγισσών έγιναν συνηθισμένα και οι περισσότερες κατηγορούμενες εκτελέστηκαν με καύση στο ξύλο ή κρέμασμα. Ελεύθερες γυναίκες, χήρες και άλλες γυναίκες περιθωριοποιημένες από την κοινωνία αποτελούσαν τον κύριο στόχο.

Το Malleus Maleficarum («Σφύρα Κακοποιών», «Σφυρί Μαγισσών» ή «Hexenhammer») αποτελεί ένα περιεκτικό εγχειρίδιο κυνηγού μαγισσών, το οποίο χαρακτήρισε τη μαγεία ως αίρεση και γρήγορα έγινε οδηγός για τους προτεστάντες και τους καθολικούς που προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τις μάγισσες που ζούσαν μεταξύ τους. Έπαιξε βασικό ρόλο στις δίκες μαγισσών στην Ευρώπη για πάνω από εκατό χρόνια, στη διάρκεια των οποίων πούλησε περισσότερα αντίγραφα οποιουδήποτε άλλου βιβλίου στην Ευρώπη, εκτός από τη Βίβλο.

από την asmary
(πηγή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *